Cum să scriem un Curriculum vitae

Când se utilizează un CV?

În cazul solicitanţilor de locuri de muncă ar trebui să utilizeze un curriculum vitae, denumit în mod obişnuit CV-ul, mai degrabă decât un CV? În Statele Unite, un curriculum vitae este utilizat în primul rând atunci când se aplică pentru învăţământul academic, ştiinţific sau poziţii de cercetare. De asemenea, este aplicabilă atunci când aplică pentru burse sau subvenţii.

În cazul în care se solicită un loc de muncă în Europa, Orientul Mijlociu, Africa sau Asia, se aşteaptă să prezinte un CV, mai degrabă decât un CV. Tineti minte ca angajatorii de peste mări, de multe ori se aşteaptă să citiţi tipul de informaţii cu caracter personal pe un curriculum vitae care niciodată nu s-ar fi incluse pe un american CV, cum ar fi data naşterii, cetăţenia şi locul naşterii. Statele Unite ale Americii Legea cu privire la ceea ce solicitanţii de locuri de muncă de informaţii se poate cere să furnizeze, nu se aplică în afara ţării.

Diferenţele dintre un CV si un CV

Există diferenţe între mai multe un curriculum vitae şi un CV. Un curriculum vitae este o durată mai lungă (de până la două sau mai multe pagini), synopsis mai detaliată a fundalul şi a competenţelor. Un CV-ul cuprinde un rezumat al dumneavoastră medii educaţionale şi academice, precum şi experienţa în predare şi de cercetare, publicaţii, prezentări, premii, onoruri, afilieri şi alte detalii. Ca şi în cazul unui CV, poate fi nevoie de versiuni diferite ale unui CV pentru diferite tipuri de poziţii.

Ca un CV, un curriculum vitae ar trebui să includă numele dvs., informatii de contact, educaţie, aptitudinile şi experienţa. În plus faţă de elementele de bază, un CV include activităţi de cercetare şi de experienţă de predare, publicatii, granturi şi burse, asociaţii profesionale şi licenţe, premii şi alte informaţii relevante pentru pozitia pentru care aplici. Începeţi prin a face o listă a tuturor informaţiilor de fundal, apoi organizarea sa în categorii. Asiguraţi-vă că aţi inclus datele cu privire la toate publicaţiile care le includeţi.

Recenzie Mostre CV-ul

De multe ori este util să aruncăm o privire la un eşantion sau două înainte de a începe scris. Iata o selectie de CV-uri eşantionului, inclusiv versiunile pentru mediul academic, precum şi pentru ocuparea forţei de muncă internaţionale, pentru a revizui.

Etichete: , ,

Lăsați un comentariu

Copyright © 2009 Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie. All rights reserved.