Hotararea Guvernului Roman privind aprobarea modelului comun european de CV

GUVERNUL ROMANIEI
Hotarare nr. 1021/2004 din 25/06/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 633 din 13/07/2004
pentru aprobarea modelului comun european de curriculum vitae
In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

 

Art. 1.
    – (1) Se aproba modelul comun european de curriculum vitae, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare, in scopul sporirii transparentei si exactitatii informatiilor existente pe piata fortei de munca si pentru alinierea legislatiei romane la reglementarile comunitare in domeniu.
    – (2) Modelul comun european de curriculum vitae constituie un mod de prezentare sistematic, cronologic si flexibil a calificarii si competentelor fiecarei persoane.
    – (3) Modelul comun european de curriculum vitae cuprinde urmatoarele categorii de informatii: a) informatii cu caracter personal, limbi straine cunoscute, experienta profesionala, nivelul studiilor si al formarii profesionale; b) alte aptitudini ale persoanei, in special aptitudini tehnice, organizatorice, artistice si sociale; c) informatii suplimentare care pot fi mentionate in curriculum vitae sau intr-o anexa a acestuia.
Art. 2.
    – (1) De la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, modelul comun european de curriculum vitae reprezinta modelul de curriculum vitae existent pe piata muncii, acceptat de catre angajatori si utilizat de catre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in mod voluntar.
    – (2) Autoritatile administratiei publice centrale, respectiv Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, vor populariza si vor promova modelul comun european de curriculum vitae prin informarea persoanelor care se afla in cautarea unui loc de munca, a celor care urmeaza o forma de invatamant sau orice alta forma de calificare profesionala.
    – (3) Institutiile prevazute la alin. (2) vor populariza si vor promova modelul comun european de curriculum vitae, inclusiv prin publicarea pe pagina de Internet proprie a unor modele completate.
Art. 3.
    – (1) In scopul implementarii modelului comun european de curriculum vitae, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie vor pune la dispozitia cetatenilor, in mod gratuit, modelul comun european de curriculum vitae, in format electronic si/sau pe suport de hartie.
    – (2) Celelalte autoritati ale administratiei publice centrale si locale sau institutii centrale, in cazul in care persoanele interesate solicita angajarea in institutia respectiva sau doresc sa urmeze un program de pregatire profesionala organizat de catre acestea, vor pune la dispozitia acestora, in mod gratuit, modelul comun european de curriculum vitae.
    – (3) Partenerii sociali si organizatiile neguvernamentale pot furniza acest model membrilor lor, persoane fizice sau juridice, si pot actiona astfel incat acesta sa fie acceptat ca un instrument comun pe piata fortei de munca.
Art. 4.
Prezenta hotarare transpune Recomandarea Comisiei Europene nr. C(2002)/516 din 11 martie 2002 privind Modelul comun european pentru curriculum vitae, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene L079 din 22 martie 2002.PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASEContrasemneaza:
Presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, Eugen Ovidiu Chirovici
Ministrul educatiei si cercetarii, Alexandru Athanasiu
Ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, Elena DumitruBucuresti, 25 iunie 2004. Nr. 1.021.

Etichete: , , , ,

1 comentariu to " Hotararea Guvernului Roman privind aprobarea modelului comun european de CV "

  1. Banita Ionel spune:

    As dori cateva modele de CV!!!

Lăsați un comentariu

Copyright © 2009 Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie. All rights reserved.