Top zece sfaturi – pentru un CV mai bun

Gândiţi-vă la CV-ul Dvs. ca vitrina dumneavoastră – acesta trebuie să prezinte în mod eficient experienţa dumneavoastră, abilităţi şi calităţi într-o perioadă foarte scurtă de timp. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să produceți un CV care să vă reprezinte în mod corespunzător.

1. Scurt și la obiect
Înainte de a începe, alegeţi structura potrivită pentru CV. Cele mai importante informaţii, cum ar fi abilităţile cheie şi recenta experienţă, trebuie să fie în partea de sus, să se poată observa imediat. Secţiunile care trebuie să le includeţi sunt de profil, realizări, experiență, aptitudini speciale (limbi /calculatoare), educaţie, şi (dacă doriţi), interese. CV-ul dvs. ar trebui să fie în mod normal, două pagini în lungime (cu excepţia cazului în care aveţi o carieră foarte lungă sau sunteți un antreprenor sau recrutorul solicită un CV mai detaliat ). Dacă nu aţi reușit să atrageți interesul recrutorului în primele două pagini, atunci, probabil, nu va citi următoarele pagini oricum.
2. Prezentare
Clar, prezentarea este, de asemenea importantă, CV-u trebuie să iasă în evidență. Asiguraţi-vă că este bine organizat, cu punctele cheie uşor de observat. Folosiți culori discrete, și nu abuzați în folosirea de grafice, simboluri, tabele în cadrul CV-ului. Simplitatea vizuală este ceea la ce se aștepată angajatorii.
3. Cronologie
Începeți cu cel mai recent loc de muncă. Evitați orice lacune, deci, dacă aţi avut o perioadă mai lungă de absență pe piața muncii, dintr-un motiv oarecare, nu menţionează aceasta. Nu intrați în detalii despre poziţii deţinute de peste 10 ani în urmă. Includeți detalii de vacanţă sau de muncă temporară numai dacă este relevant pentru locul de muncă pentru care aplicați.

4. Detaliați unde trebuie

Listați obligaţiile, responsabilitățile și rezultatele dumneavoastră sub fiecare loc de muncă, poziţie. Detaliați rezultatele – ce diferenţă a făcut prezenţa dumneavoastră? Exemplificați cu numere exacte realizările ori de câte ori este posibil, de exemplu, „Creșterea vânzărilor cu 20% în primul an”. Formulați întotdeauna într-o manieră uşor formală şi niciodată nu folosiți cuvântul „Eu” – de exemplu, „supravegheat departamentul”, mai degrabă decât „Am supravegheat departamentul”. Utilizaţi timpul trecut pentru locuri de muncă anterioare şi timpul prezent pentru locul de muncă curent.

5. Nu prea multe liste

Includeţi abilităţile specifice, cum ar fi limbi străine, competenţe administrative sau de calcul, într-o secţiune separată în CV-ul dumneavoastră. Nu relistați pentru fiecare loc de muncă care le-aţi folosit.

6. Respiraţia unele de viaţă în el

Amintiţi-vă de angajator vrea un sentiment de fel de persoana esti, precum şi ce puteţi face. Eşti punctual, constiincios, sau motivat? Ai naştere la o provocare? Cu fiecare punct de scrii, întrebaţi-vă „Ce înseamnă acest spus despre mine?”

7. Exactitate

Verificaţi întotdeauna de erori. Rugați pe cineva să citească și să verifice ortografia şi gramatica. Citiți-l cu voce tare. Angajatorul nu o să creadă că sunteții un bun comunicator în cazul în care CV-ul dumneavoastră este plin de greşeli.

8. Adaptați

Nu trebuie să utilizaţi același CV la fiecare aplicație. Puteţi avea două sau trei versiuni, fiecare pentru un alt fel de loc de muncă. Sau puteţi adapta CV-ul pentru a se potrivi pentru locul de muncă pentru care aplicați. Un CV oricât de bun ar fi nu corespunde pentru orice loc de muncă.

9. Trimite-ți o scrisoare de intenție

Cu excepţia cazului în care se menționează în anunţ, întotdeauna trimite-ți o scrisoare de intenție. Acesta trebuie să evidenţieze două sau trei domenii de experiență din CV-ul dvs. care sunt cele mai relevante pentru locul de muncă publicat.

10. Fi-ți sincer

Cu toate că în mod evident, vreți să vă prezentați cât mai bine, nu mergeți prea departe şi înfrumuseţați adevărul. Vă puteți arde cu foarte mare ușurință.

Lăsați un comentariu

Copyright © 2009 Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie. All rights reserved.