Format Scrisoare de intenție

Scrisoare de intentiePentru a fi eficient, scrisoarea de intenție trebuie să respecte formatul de bază a unei scrisori de afaceri tipice şi să abordeze trei lucruri generale:

1. Primul paragraf – De ce ați scris

2. Paragrafele din mijloc – Ce aveţi de oferit

3. Ultimele paragrafe, în concluzie- Cum veți urmări postul respectiv

De ce ați scris?
În unele cazuri este posibil să fiți recomdat unui potențial angajator de către un prieten sau o cunoştinţă. Asiguraţi-vă că acest contact este reciproc și că numele dvs. apare în primele rânduri să încurajeze cititorul dvs. de a păstra lectură!

Dacă ați scris ca răspuns la un anunț de loc  de muncă menționați de unde aveți cunoștință de anunțul respectiv și de poziţia şi titlul respectiv. Cel mai important este să exprimați entuziasmul și accentuați concordanța între calificările dvs. și poziția respectivă.

Dacă scrieți o scrisoare în care cereți informați despre posiblie posturi vacante, subliniați obiectivul dvs. specific. Deoarece acest tip de scrisoare este nesolicitată este și mai important să captați atenţia cititorului.

Ce aveţi de oferit
Ca răspuns la un anunț faceți referire în mod special la calificările enumerate şi  ilustrați modul în care abilităţile şi experienţele dumneavoastră  sunt în concordanțî cu pozitia pentru care aplicați. Exprimați potenţialul dvs. de a împlini nevoile angajatorului, mai degrabă decât să se concentreze asupra a ceea ce angajatorul poate oferi.
Puneți accent pe realizările dumneavoastră şi rezolvarea problemelor de competenţă. Arătați modul în care educaţia şi abilităţile dumneavoastră de lucru sunt transferabile şi astfel relevante în poziţia pentru care aplicați.

Cum veți urmări

Concludeți prin a reafirma interesul dumneavoastră în loc de muncă şi anunţându-angajator stiu cum pot ajunge la tine şi să includă numărul de telefon şi / sau adresa de e-mail. Sau oferta direct pentru interviu loc de muncă sau interviu informaţional şi indică faptul că vă va urma-up cu un apel telefonic de a crea o programare la o dată convenită de comun acord. Asiguraţi-vă că pentru a efectua apelul în termenul indicat.

În unele cazuri, un angajator poate interzice în mod explicit, apeluri telefonice sau vi se poate răspunde la o nevoie „ad-orb”, care se opune tu de la acest follow-up. Cu excepţia cazului în acest caz, depune toate eforturile pentru a ajunge la organizaţie. Cel puţin, ar trebui să confirme că materialele au fost primite şi că cererea dumneavoastră este completă.

Dacă vi se aplică din afara zonei angajatorului geografică poate doriţi să indice dacă vei fi în oraş în timpul unui anumit interval de timp (acest lucru face mai uşor pentru angajator să fie de acord să se întâlnească cu tine).

În concluzie, vă pot indica faptul că referinţele dumneavoastră sunt disponibile la cerere. De asemenea, dacă aveţi un portofoliu de scris sau de probe pentru a susţine calificările dvs., starea disponibilitatea lor.
În continuare, sa ne uitam la unele probe scrisoare de intentie, plus sfaturi de revizuire pentru crearea de a acoperi scrisori care vor avea un impact maxim pozitiv asupra angajatorilor.

Etichete: , ,

Lăsați un comentariu

Copyright © 2009 Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie. All rights reserved.