Top 10 gafe la un Interviu

Top 10 gafe la un interviuCe ar trebui să nu faceți atunci când vă duceți la un interviu? Iată o selectie de greşeli, greşelile şi erorile unui candidat pentru ocuparea forţei de muncă. Petrece timp pregăteşte-te pentru un interviu, astfel ca acestea să nu se întâmplă cu tine!

Top 10 gafe la un Interviu

1. Fără pregătire
A nu fi în măsură de a răspunde la întrebarea „Ce știi despre această companie?” s-ar putea să pună capăt interviului. Informaţii generale, inclusiv istoria companiei, locații, divizii, precum şi o declaraţie de misiune sunt disponibile în secțiunea „Despre noi” pe pagina celor mai multe firme, copmanii. Revizuiți înainte de interviu, apoi imprimaţi-l şi citiţi-o chiar înainte de interviul dumneavoastră pentru a vă reîmprospăta memoria.
2. Imbrăcare necorespunzătoare
Îmbrăcarea necorespunzătoare poate lucra în ambele sensuri. Veţi dori cu siguranţă să purtați un costum dacă mergeți la un interviu pentru o poziţie profesională. În cazul în care mergeți la un interviu pentru un loc de muncă pentru peioada verii sau pentru un serviciu de salvamar, de exemplu, imbrăcați-vă elegant dar casual. Dacă nu sunteţi sigur ce să purtați, treceți pe la firmă și uitați-vă la angajaţii care intră și ies pentru a vedea ce se poartă.
3. Slabe abilități de comunicare
Este important de a comunica bine cu toată lumea în peioada căutării de muncă. Cel mai important este comunicarea pozitivă cu persoana care v-ar putea angaja. Daţi-vă mâna, țineți contact vizual, arătați încredere, captivați atenție şi intervievătorul o să ştie că sunteți un candidat excelent pentru poziţia respectivă – chiar înainte de a răspunde la o întrebare de interviu.

4. Prea multă comunicare
Credeți sau nu, un candidat recent, care, apropo, nu au primit munca respectivă, nu a ezitat să răspundă la telefonul său mobil atunci când a sunat în timpul interviului. Lăsați telefonul afară sau, cel puţin opriţi-l înainte de a intra în birou.  Acelaşi lucru este valabil și pentru cafea, mâncare și orice altceva, altele decât cele ce țin de CV, aplicaţia dvs. , precum şi lista de referinţe. Ei nu fac parte la din interviu.

5. Prea multă poveste
Nu e nimic mai rău decât când la un interviu aplicantul povestește și povestește … Intervievătorul într-adevăr nu are nevoie să ştie întreaga poveste a vieții dvs. Păstraţi răspunsurile dumneavoastră succinte și la obiect, concentrat şi să nu vă abate-ți de subiect – pur si simplu răspundeți la întrebare.

6. Don’t Talk Enough
Este foarte dificil de a purta o conversație cu cineva care răspunde la o întrebare cu un cuvânt sau două. E ca și cum s-ar trage pe cineva de dinți pentru a obţine un răspuns. Acest lucru este foarte neplăcut. Deci, chiar dacă nu este bine să povestiți prea mult, dumneavoastră trebuie să fiți receptivi și să răspunde-ți la întrebare cât de bine puteţi.

7. Aplicați

Chiar dacă aţi trimis un CV, atunci când aplicați pentru locuri de muncă, aţi putea fi, de asemenea, solicitați să completaţi o cerere de angajare. Asiguraţi-vă că ştiţi toate informaţiile, inclusiv datele de muncă anterioare, datele de absolvire, şi date de contact corecte.

8. Răspuns greşit
Ascultați cu atenție întrebarea şi gândiți-vă un moment înainte de a răspunde. Un răspuns greșit poate avea un rezultat negativ. De exemplu în cazul unui candidat.

Intervievatorul a descris complet candidatului o poziţie de vânzări şi marketing. Intervievatorul a subliniat că tele marketingul și prospectare sunt cele mai importante abilităţi şi experienţe necesare pentru poziţia respectivă. Candidatul a răspuns la întrebare cu ceea ce ea nu a vrut să facă în vânzări, cu aceste cuvinte: „Nu-mi place să fac tele marketing şi prospectare, iar eu nu sunt bun la asta.” Acest răspuns a asigurat că nu va primi slujba!

9. A vorbi de rău angajatorul precedent
Șeful precedent a fost un idiot? Toată lumea la firmă a fost un dobitoc? Ați urât locul de muncă anterior şi abia aşteptaţi să plecați? Chiar dacă este adevărat nu spuneți acest lucru. Poate să aibă rezultate negative bărfirea cu entuziasm a firmei precedente. Firma respectivă s-ar putea să  fie una dintre cele mai mari clienți sau colaboratori ai societăți unde tocmai ați aplicat.

Uneori lumea e mai mică decât credem şi nu ştiţi niciodată cine este intervievatorul dumneavoastră, poate îl știe inclusiv și pe şeful respectiv care este un idiot … Deasemenea, nu doriţi ca intervievatorul să creadă că aţi putea vorbi în același fel și despre compania lui ulterior.

10. A nu urmării apicația

Vă e frică că nu aţi făcut cea mai bună impresie? Oricum, nu uitați să trmiteți o notă de mulţumire în care să reafirmați interesul dumneavoastră în poziţia respectivă şi companie.

În cele din urmă, chiar dacă ați rata interviul, nu-l luați la inimă. Dacă se întâmplă, luați-o că nu a fost să fie, invățați din greșeli și pregătiți-vă pentru o nouă oportunitate.

Etichete: ,

3 comentarii to " Top 10 gafe la un Interviu "

  1. Lucian spune:

    Punctul 1) mi se pare chiar prostie.
    Mai ales ca e mentionat ca si punctul 1.
    Trebuie sa stii istoria companiei, locatii, divizii dinainte?
    Mi se pare o alta prostie inventata de angajatii de la HR, care incerca si ei sa isi justifice existenta.
    Dupa parerea mea raspunsuri valide la un interviu sunt: vreau sa muncesc pentru bani, si eventual si pentru a acumula experienta si cunostinte.
    Restul sunt abureli si povesti care te pregatesc pentru nivelul urmator mai mare de abureli si povesti care urmeaza dupa angajare.
    De ce vrei sa te angajezi la noi? Ca sa va ajut, chiar daca primesc bani putini.
    Cand esti nervos iti vine sa lovesti alti oameni? Da, mai ales idiotii de la HR.

  2. Aniuta spune:

    Dipa parerea mea, sfaturile nu sunt chiat atât de rele, doar ca ar trebui sa angajati un traducator profesionist, sau cel putin sa verificati traducerea efectuata de coputer inainte de a o publica pe site…..

    Se vede bine ca este un copy/paste – translate…..

    In rest, succese in continuare si multa bafta tuturor!!!!

  3. didi spune:

    intr-adevar, atata poveste cu interviurile…. vrei sa muncesti, sa castigi, sa traiesti, sa-ti vada cv -ul, sa sune eventual la anteriorul sau anterioarele locuri de munca si…. sa te angajeze( daca li se pare ok). sau mai intreaba unii „unde te vezi, sau ce vei face peste 5 ani”?! aiurea, poate vine sf lumii si nu te mai vezi nicaieri, nu stii ce faci a 2 a zi , poate mori, poate traiesti, dar ce faci sau unde te vezi peste 5 ani………… ( mai batran si poate fara sorti de izbanda in tara asta)…..eu am lucrat undeva , unde respectivul patron nu respecta angajatii, toti sunt prosti, toate sunt proaste… iar eu nu am acceptat sa ma jigneasca. sa nu spun la urmatorul interviu?!!! ….. o zi buna tuturor! si bafta!

Lăsați un comentariu

Copyright © 2009 Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie. All rights reserved.